Brněnští řidiči se potýkají s kolonami kvůli stavbě okruhu. Komplikace potrvají do pátku

Na dopravní komplikace se tento týden musí připravit řidiči v Brně. U Tomkova náměstí je kvůli stavbě další části velkého městského okruhu od soboty omezený průjezd. Ulicí Provazníkova projedou řidiči do pátku jen jedním pruhem v každém směru.

Řidiči, kteří se ráno vydali v Brně na cestu Provazníkovou ulicí přes Svitavu, čekalo dlouhé zdržení v kolonách. Kvůli stavbě velkého městského okruhu silničáři začali napojovat provizorní most, aby poté mohli začít bourat polovinu starého, proto se jezdí již od soboty jen ve dvou místo ve čtyřech pruzích. Vozidla MHD se podle dopravního podniku zpožďovala o deset až pětadvacet minut, stejné zdržení čekalo řidiče.

Komplikace potrvají do pátku

Policisté podle mluvčího Davida Chaloupky pomáhají usměrňovat dopravu. „Kolony jsou ovšem při současné intenzitě provozu nevyhnutelné,“ poznamenal. Podle něj byly ráno větší problémy ve směru ze Židenic na Tomkovo náměstí, v největší špičce trval průjezd až hodinu, v opačném směru zhruba polovinu času. „Odpoledne se dá očekávat, že problémy budou větší zase v opačném směru. Uvidíme v dalších dnech, jestli bude situace lepší, až si řidiči vyhodnotí, jestli se jim vyplatí stát tak dlouho v koloně,“ řekl Chaloupka. 

Současný stav potrvá až do pátku, než se napojí provizorní most, od soboty se bude zase jezdit ve dvou pruzích v každém směru. Kolony se tvoří jak na velkém městském okruhu z obou směrů, tak na Dukelské třídě, na Valchařské, Karlově, Marie Kuncové a Rokytově. Někteří řidiči se dotčený úsek snaží objet po Bubeníčkově a Cejlu, kde se ale také čeká v pomalu se pohybující koloně od Staré osady až ke křižovatce s Vranovskou.

Zdržení v MHD se týká tramvajové linky 4 a autobusových linek 44, 57, 72, 75, E75 a 84. Kvůli stavbě je v okolí od soboty změněno několik tras linek MHD, protože trolejbusy 25 a 26 nyní z Merhautovy zajíždějí do Vozovny Husovice.

Stavba velkého městského okruhu na Tomkově náměstí a dál směrem pod Vinohrady bude trvat do roku 2024.

Mimoúrovňová křižovatka VMO
Zdroj: www.brno.cz