TÉMA

Tomkovo náměstí

Řidiči na Tomkově náměstí v Brně jezdí po novém mostě zatím jedním pruhem a v kolonách

Řidiči na brněnském Tomkově náměstí jezdí od soboty přes řeku Svitavu po nově vybudované polovině mostu. V těchto dnech mizí mostní provizorium. Do konce měsíce je tam ale doprava omezená na jeden pruh v každém směru a v dopravních špičkách se tvoří kolony.
19. 7. 2023|

Stavba brněnského okruhu pokročila. Nad Tomkovým náměstím roste dvacetimetrový most

Stavbaři dokončují na brněnském Tomkově náměstí hrubé práce na jednom z mostů mimoúrovňového křížení. Úsek je součástí výstavby velkého městského okruhu. V úseku Žabovřeská se zatím na otevření chystá tramvajový tunel, jen pár metrů od něj v posledních měsících roste také galerie pro autodopravu.
23. 2. 2023|

Ranní cesta brněnským Husovickým tunelem se kvůli dalším omezením řidičům protáhla o desítky minut

Průjezd Tomkovým náměstím v Brně je ještě komplikovanější než dosud. Kvůli pokračující stavbě velkého městského okruhu je omezen provoz v Provazníkově ulici na jeden jízdní pruh v každém směru, dosud jezdila auta dvěma pruhy oběma směry. Řidiči ráno čekali v koloně v Husovickém tunelu desítky minut.
9. 1. 2023Aktualizováno9. 1. 2023, 12:47|

Uzavření jízdních pruhů na Tomkově náměstí v Brně způsobilo kolaps. Omezení potrvá do pátku

Brno opět trápí velké problémy v dopravě, pondělí bylo ve městě opět ve znamení několikakilometrových kolon a zpožděných autobusových linek. Ke stávajícím omezením, která jsou například v ulici Poříčí nebo na Mendlově náměstí, silničáři ještě víc omezili provoz na Tomkově náměstí. Vzniká tam nová část městského okruhu, který má Brnu po svém dokončení výrazně ulevit.
5. 9. 2022|

Brněnští řidiči se potýkají s kolonami kvůli stavbě okruhu. Komplikace potrvají do pátku

Na dopravní komplikace se tento týden musí připravit řidiči v Brně. U Tomkova náměstí je kvůli stavbě další části velkého městského okruhu od soboty omezený průjezd. Ulicí Provazníkova projedou řidiči do pátku jen jedním pruhem v každém směru.
2. 5. 2022Aktualizováno2. 5. 2022, 14:15|

V Brně pokračuje stavba městského okruhu. Přes Tomkovo náměstí nebudou jezdit tramvaje

V souvislosti s pokračující stavbou velkého městského okruhu v Brně se od pondělí rozšíří dopravní omezení v oblasti Tomkova náměstí. Zúží se vozovka ve směru z Valchařské ulice u křižovatky s Provazníkovou. Uzavřená zůstane část Podsednické ulice v ústí do Kulkovy. Na Podsednickou se dostanou řidiči pouze směrem ze Svatoplukovy. Omezení se dotkne i MHD, kdy Tomkovým náměstím neprojedou tramvaje, uvedla Anna Dudková z brněnského magistrátu.
6. 8. 2021|

Za dva týdny začne stavba projektů Tomkovo náměstí a Rokytova, ŘSD předalo staveniště

Ředitelství silnic a dálnic (ŘSD) ve středu předáním staveniště zahájilo budování dalších dvou částí velkého městského okruhu v Brně. Stavby s názvem Tomkovo náměstí a Rokytova navazují na Husovický tunel, po vybudování významně odlehčí přetíženým ulicím Svatoplukova a Rokytova a také křižovatce ulic Provazníkova a Karlova od dopravy směřující na sídliště Vinohrady a Líšeň. Hotovo má být v červenci 2024, náklady činí 2,35 miliardy korun bez daně. Stavba patří k nejnáročnějším v republice, sdělil ředitel ŘSD Radek Mátl.
23. 6. 2021|