Desítky tisíc fanoušků tvrdé muziky míří do Vizovic na Masters of Rock. Zloději už vykradli sedm stanů a auto

Ve Vizovicích na Zlínsku začíná už 16. ročník jednoho z největších hudebních festivalů v zemi, metalového Masters of Rock. Přehlídka potrvá do neděle. Pořadatelé očekávají příjezd více než 20 tisíc fanoušků tvrdé muziky z 38 zemí světa. Zloději na začátku festivalu stihli vykrást sedm stanů a auto.

Hlavní hvězdou úvodního dne Masters bude německo-rumunská skupina Powerwolf, která ve Vizovicích zahraje počtvrté. Aktivní je od roku 2003, kdy ji založili Matthew a Charles Greywolfovi. Skupina na festivalu představí své nové album The Sacrament of Sin, své sedmé studiové CD v pořadí. Fanoušci si užijí také novou scénu.

Festival už v poledne zahájilo vystoupení formace Diolegacy. Návštěvníci se ve čtvrtek mohou těšit také na německou kapelu Van Canto vystupující bez hudebních nástrojů, jejichž zvuk napodobují muzikanti pouze svými hlasy.

Dále zahrají populární kanadská thrashmetalová skupina Annihilator nebo folkmetaloví In Extremo, kteří se do Vizovic vracejí po devíti letech. Naopak vůbec poprvé se na festivalu představí japonská kapela Loudness.

Dalšími lákadly 16. ročníku jsou německá speedmetalová legenda Helloween, finská parta Korpiklaani, spoluzakladatel kapely Kiss Gene Simmons nebo zpěvák Udo Dirkschneider.

Zloději už vykradli sedm stanů a auto

Festival ve čtvrtek sotva začal, ale zloději už stihli vykrást sedm stanů a osobní automobil. Škody jdou do desetitisíců korun. Policisté se zabývali také desítkou přestupků v dopravě, jeden řidič přijel bez řidičského oprávnění. Oznámila to zlínská policejní mluvčí Monika Kozumplíková.

Ze stanů podle ní zmizely především mobilní telefony a peníze včetně peněženek. „Z jednoho stanu vzal zloděj pánské šortky, v nichž byl uložený klíč od vozidla, z něhož potom ukradl mobilní telefon, power banku a peníze. Nejhůř pochodil jednadvacetiletý muž ze severní Moravy, kterého lapka připravil o luxusní mobilní telefon a 5000 korun, které měl ve stanu, a celkově mu způsobil 19tisícovou újmu,“ uvedla mluvčí.

Z vozidla zaparkovaného v centru Vizovic navíc zloděj sebral po rozbití předního okna peněženku včetně dokladů a platebních karet, mobilní telefon a příruční pokladnu. Osmatřicetiletého muže z Olomoucka tím připravil o více než 12 tisíc korun. „Díky všímavosti návštěvníků se v noci podařilo policistům zadržet muže, který by některé z nočních krádeží mohl mít na svědomí,“ uvedla Kozumplíková.

Policie od rána kontroluje na všech příjezdových cestách do Vizovic řidiče většiny vozidel. Zjišťuje, jestli v zavazadlových prostorech nepřevážejí věci, které by mohly pocházet z trestné činnosti, a zda před usednutím za volant nepili alkohol, případně neužili drogy.