Muž, který vyhrožoval starostovi Prahy 6 Kolářovi zastřelením, byl obžalován

Státní zástupce obžaloval muže kvůli výhrůžkám zastřelením starostovi Městské části Praha 6 Ondřeji Kolářovi (TOP 09). Žalobce za to muži navrhuje dva měsíce vězení. Kolář to uvedl na Twitteru. Muž je obžalován z trestného činu vyhrožování usmrcením pro výkon pravomoci úřední osoby. Za to mu hrozí až tři roky vězení.

„Před rokem mi na síti jeden pán vzkázal ,kulku do palice a je od něj klid…‘ Dneska si u soudu vyslechl návrh na dva měsíce odnětí svobody. Web není anonymní. Skvělá práce policie a státních zástupců,“ uvedl na Twitteru Kolář, který ve svém příspěvku zároveň zveřejnil úvodní list obžaloby.

Muž komentář napsal loni v dubnu na sociální síti Facebook. Svým komentářem reagoval na článek na webu Českého rozhlasu Plus, kde otec starosty diplomat Petr Kolář uvedl, že se bojí o svého syna, protože se o něj zajímá ruská vojenská rozvědka.

Muž se v komentářích vyjadřoval vulgárně také k dalším politikům nebo veřejně činným osobnostem. Mezi lidmi, na které brzy začne hon, uváděl také například eurokomisařku Věru Jourovou, senátorku Miroslavu Němcovou (ODS) nebo generálního ředitele České televize Petra Dvořáka.