Na Uherskohradišťsku hořel vlak. Oheň způsobil škodu přes milion korun

V Ostrožské Nové Vsi na Uherskohradišťsku v pátek ráno hořel vlak. Požár likvidovalo pět jednotek profesionálních a dobrovolných hasičů, nikdo při něm neutrpěl zranění. Hasiči vyhlásili druhý ze čtyř stupňů požárního poplachu. Oheň způsobil škodu zhruba za jeden a půl milionu korun, uvedla v tiskové zprávě mluvčí krajských hasičů Lucie Javoříková.

Hořet v jedoucím vlaku začalo po 06:00, a to v kabině strojvedoucího. „Ve vlaku v tu chvíli jel jeden cestující společně s vlakvedoucí a strojvedoucím, který se snažil požár uhasit přenosným hasícím přístrojem. To se mu však nepodařilo. Všichni tři bezpečně z hořícího vozu vyšli ven. Nikdo tak neutrpěl žádné zranění,“ uvedla mluvčí.

Postupně se k požáru sjeli hasiči z Uherského Hradiště a Zlína společně s jednotkami z Ostrožské Nové Vsi, Uherského Ostrohu a Kunovic. „K likvidaci požáru hasiči použili dva hasební proudy vody a během krátké chvíle měli požár uhašen. K odvětrání zakouřených vnitřních prostor použili přetlakovou ventilaci,“ uvedla Javoříková.

Na místo podle ní dorazili také drážní hasiči z Olomouckého kraje, kteří si převzali velení a zjišťují okolnosti požáru. „Příčina vzniku požáru je nyní v šetření vyšetřovatele hasičů. Vzniklá škoda byla předběžně vyčíslena na jeden a půl milionu korun,“ doplnila mluvčí.

Hasiči rozeznávají čtyři poplachové stupně. Nejzávažnější je čtvrtý, který vyhlašují jen při mimořádných situacích.