Chátrající hotel v Boskovicích nahradí sportovní hala. Město místo vybíralo řadu let

Zastupitelé Boskovic schválili odkup posledních dvou pozemků za třicet milionů v lokalitě Červená zahrada. Definitivně tam také vybrali prostor pro stavbu sportovní haly, která dvanáctitisícovému městu chybí. Samospráva o ní jedná už třináct let.

Hotel Velen poskytoval ubytování s restaurací naposledy v devadesátých letech, poslední roky dřív oblíbené místo zarůstá. V jeho blízkosti vznikl sportovní areál a na místě ruin by teď měla vyrůst hala. Z původních plánů majitele hotelu Jana Paroulka sešlo.

„Já jsem měl představu, že v tom areálu vybuduji penzion pro seniory,“ řekl Paroulek. Nakonec pozemek prodal městu. Za hektar plochy dostane třicet milionů korun a dva městské pozemky.

„Během měsíce srpna spustíme architektonickou soutěž, do konce tohoto roku vybereme nějaké nabídky, tak aby se od roku 2021 mohlo naplno projektovat,“ řekl starosta Boskovic Jaroslav Dohnálek (ODS).

Boskovičtí florbalisté už se na novou halu těší. Na tréninky i zápasy musí už roky dojíždět. „Trénujeme ve Svitávce v nově postavené hale. Rodiče i my musíme děti vozit. Hlavně, ať hala stojí co nejdřív,“ řekl sekretář a trenér FBO Orel Boskovice Ladislav Oujezdský.

Sportovní hala se už jednou v Boskovicích stavět začala, v roce 2013. Kvůli špatnému podloží ale nakonec na místě vyrostlo centrum polytechnické výchovy pro školáky. V následujících letech vedení města vybralo dvě náhradní lokality. Proti těm se ale vždy postavila část veřejnosti. Projekt se tak vrací na místo, kde radnice za studie a první pozemky utrácela miliony už před pěti lety.