I'm a Pirate. Poslechněte si píseň k filmu Jiřího Mádla Na střeše

Poslechněte si: Píseň Pirate k filmu Na střeše (zdroj: Dawson Films)

Ve čtvrtek 7. února se do kin dostane nový film podle scénáře a v režii Jiřího Mádla. Na střeše, jak zní název tragikomedie, se s Mádlem sešel také skladatel René Rypar, jehož hudba příběh provází. Spolu s Mádlem je autorem i hlavní písničky s názvem Pirate. Poslechněte si ji.

Film Na střeše stojí na setkání vietnamského mladíka na útěku a nerudného penzisty, u něhož najde útočiště. Mladého Vietnamce si zahrál herecký debutant Duy Anh Tran, profesora v důchodu Alois Švehlík. Jeho filmová postava se jmenuje stejně jako skladatel hudby k filmu  – Rypar. Jiří Mádl si příjmení komponisty, s nímž spolupracoval už na režisérské prvotině Pojedeme k moři, vypůjčil, protože podle něho dobře zní. 

Dobře zní i chytlavá píseň k filmu. Skladbu Pirate otextoval Jiří Mádl a nazpíval Iby Pop, který kromě vlastní tvorby (v rádiích zněla hlavně jeho píseň Probuzení), také skládal nebo hrál pro Idu Kellarovou, Annu Polívkovou, Natálii Kocábovou či Vladivojnu La Chiu.

Film Na střeše vznikl v koprodukci České televize. V dalších rolích se objeví Vojtěch Dyk, Adrian Jastraban, David Švehlík a Mária Bartalos.

Trailer: Na střeše (zdroj: Falcon)