Bang bang! Rammstein předvedli v Praze ohňostroj

V Praze koncertovala kapela Rammstein (zdroj: ČT24)

Po šesti letech od svého posledního vyprodaného koncertu se do Prahy vrátila německá metalová kapela Rammstein. Na nedělní show plnou pyrotechnických efektů dorazilo víc než 25 tisíc diváků.

Jejich vystoupení mají pověst velkolepého rockového divadla. V tomto ohledu nezklamali Rammstein ani tentokrát. Pyrotechnické efekty střídaly ty světelné, z nástrojů šlehaly plameny. Prostor pro muzikanty byl na pódiu vytvořen ze dvou pater a frontman kapely Till Lindemann prošel během koncertu hned několika změnami vizáže.

I s přídavky zahráli Rammstein v pražském Edenu sedmnáct skladeb. Původně měly koncerty sloužit jako propagace nového alba. Kapela ho ale ještě nestihla vydat, proto vsadila na staré osvědčené hity. Velký aplaus vyvolala píseň Feuer frei! z filmu xXx. Videoklip k ní se natáčel v roce 2002 v Praze, skládá se ze záběrů z živého vystoupení skupiny a prostřihů z filmu.

Metalová kapela Rammstein patří už řadu let k nejlepšímu německému hudebnímu exportu. Šestičlenná parta z východního Berlína se dala dohromady v roce 1993, po světě prodala miliony alb a získala množství zlatých a platinových ocenění.

Největší obdiv svých fanoušků ale Rammstein sklízejí právě na živých koncertech, při vystoupeních plných vizuálních efektů, obscénních gest a hlavně energie. Jak předvedou českým fanouškům ještě jednou - na přidaném, pondělním koncertě opět v pražské Eden Aréně.