Burtonovi nic divného není cizí. Založil sirotčinec pro podivné děti

Nový film Tima Burtona v kinech (zdroj: ČT24)

Tim Burton proměnil do filmové podoby další knihu pro odvážné čtenáře všech generací. Po premiéře ve Spojených státech do českých kin vstupuje Sirotčinec slečny Peregrinové pro podivné děti. Americký režisér a výtvarník do filmu obsadil Evu Greenovou v titulní roli a coby padoucha Samuela L. Jacksona.

Jakeovi  jeho dědeček odhalil tajemství jiných světů a Jake díky tomu objeví sirotčinec slečny Peregrinové. Místo, kde prostřednictvím drobných podivností pochopí lépe sám sebe.

Kronika podivné rodiny vznikla podle knižní předlohy. Její autor, americký spisovatel Ransom Riggs, se podobně jako jeho hlavní hrdina inspiroval starými kuriózními fotografiemi.

„Přišlo mi to naprosto normální, a proto jsem tu knihu miloval.  Jsou v ní všechny věci, které prožíváte, když dospíváte. Citíte se podivní, máte divnou rodinu a mícháte dohromady fantazii s realitou,“ zdůvodnil Burton, kterému nic divného není cizí, proč si tentokrát vybral právě tuto knihu.

Jednoho ze strašlivých nepřátel podivných dětí si zahrál Samuel L. Jackson. Nabídku dostal přímo uprostřed natáčení Tarantinova snímku Osm hrozných. „Přišlo mi to super. Potřeboval jsem něco odlehčeného,“ kývl prý herec bez váhání.

Diváci, kteří mají podobnou potřebu, se na Sirotčinec slečny Peregrinové pro podivné děti mohou jít podívat do kina od 29. září.