Horký, Novotný a Hasoň se přiznali v kauze Pískovny Černovice, píše Právo

Podnikatel Michal Horký, který je ve vazbě po říjnových policejních raziích v Brně, se přiznal v případu pokusu o ovládnutí městské firmy Pískovna Černovice a usiluje o získání statusu spolupracujícího obviněného, zjistil deník Právo. Podle něj se přiznali také jednatelé pískovny Jiří Novotný (ČSSD) a Jiří Hasoň (KDU-ČSL).

Podle dokumentu z vyšetřování Horký přiznal existenci organizované zločinecké skupiny a také to, že jednatel Jiří Novotný (ČSSD) byl uplacen 4,5 milionu korun.

Policisté z Národní centrály proti organizovanému zločinu zasahovali v Brně 18. října a zadrželi deset lidí, sedm z nich pak soud poslal do vazby. Kauza má podle některých médií dvě větve, jednou z nich je pokus o ovládnutí pískovny, druhou pak privatizace městských domů. Horkého policisté podle dřívějších informací považují za hlavu organizované zločinecké skupiny.

Razie byly v Brně také o dva týdny dříve kvůli přidělování městských bytů, policie tehdy vyslechla tři desítky lidí, provedla 28 domovních prohlídek a prohlídek jiných prostor.

V polovině října bylo podle státní zástupkyně provedeno více domovních prohlídek, policisté zamířili i na brněnský magistrát do kanceláře končícího náměstka primátorky Petra Hladíka (KDU-ČSL), na radnici městské části Brno-Černovice i do Pískovny Černovice.

Hladík, který je kandidátem KDU-ČSL na ministra životního prostředí, tvrdí, že s policisty spolupracoval a není z ničeho obviněn.