TÉMA

Jiří Novotný

Nejvyšší státní zastupitelství zamítlo stížnosti proti stíhání v kauze kolem pískovny v Brně-Černovicích

Nejvyšší státní zastupitelství (NSZ) zamítlo stížnosti pěti obviněných proti usnesení o zahájení trestního stíhání v kauze týkající se pískovny v Brně-Černovicích, informovalo o tom na webu. Šlo o čtyři lidi a jednu firmu. Policie v kauze loni na podzim obvinila sedm lidí a dvě firmy, zbylí si stížnost nepodali. V předchozích týdnech v souvisejících kauzách NSZ u čtyř lidí stíhání zrušilo.
1. 3. 2023|

Žalobkyně propustila z vazby část obviněných v kauze černovické pískovny. Stíháni budou na svobodě

Část obviněných v kauze černovické pískovny v Brně je nově stíhána na svobodě, informoval o tom v úterý Radiožurnál. Z vazby je propustila žalobkyně, počet osob, kterých se to týká, ale nesdělila. Ve vazbě bylo původně sedm obviněných. Propuštění z vazby potvrdila státní zástupkyně Petra Lastovecká.
6. 12. 2022|

Obvinění v kauze pískovny a brněnských bytů zůstanou ve vazbě, rozhodl soud

Krajský soud v Brně všech sedm obviněných lidí v kauze černovické pískovny a privatizace brněnských městských bytů ponechal ve vazbě. Potvrdil tak rozhodnutí soudu prvního stupně. Vyplývá to z justiční databáze. Zástupkyně mluvčí soudu Martina Vavříková rozhodnutí nepotvrdila. Uvedla, že o všech sedmi stížnostech bylo rozhodnuto v neveřejném jednání minulý týden ve středu a výsledek nelze sdělit. Policie v kauze obvinila sedm lidí a dvě firmy, všech sedm lidí městský soud poslal do vazby.
22. 11. 2022|

Náhodou se potkali před mou kanceláří, hájí Hladík schůzku, kterou chtěla vysvětlit policie

Zastupitel města Brna Petr Hladík (KDU-ČSL) byl nominován lidovci na post ministra životního prostředí jako nástupce Anny Hubáčkové (za KDU-ČSL), která rezignovala ze zdravotních důvodů. Hladíkův nástup ale zbrzdila policejní razie související s korupční kauzou okolo přidělování bytů v Brně. Policisté mimo jiné zasahovali i v Hladíkově kanceláři na brněnském magistrátu, kde končil jako primátorčin náměstek. Hladík v případu není obviněný. KDU-ČSL mu později vyjádřila podporu a na jeho nominaci trvá. V Interview ČT24 Hladík řekl, že očekává, že se za čtyři týdny, během kterých má podle premiéra Petra Fialy (ODS) vysvětlit veřejnosti svou situaci, nakonec ministrem stane.
8. 11. 2022|

Horký, Novotný a Hasoň se přiznali v kauze Pískovny Černovice, píše Právo

Podnikatel Michal Horký, který je ve vazbě po říjnových policejních raziích v Brně, se přiznal v případu pokusu o ovládnutí městské firmy Pískovna Černovice a usiluje o získání statusu spolupracujícího obviněného, zjistil deník Právo. Podle něj se přiznali také jednatelé pískovny Jiří Novotný (ČSSD) a Jiří Hasoň (KDU-ČSL).
5. 11. 2022|

V brněnské bytové kauze stíhá policie stavební firmu Ing-Czech, píší Seznam Zprávy

Policie v kauze privatizací bytů a městské pískovny Černovice stíhá podle serveru Seznam Zprávy brněnskou stavební firmu Ing-Czech. Kvůli obstaveným účtům policií podala návrh na insolvenci, uvedl server. V kauze čelí obvinění sedm lidí, přičemž všichni jsou ve vazbě, a také dvě firmy. Konkrétní jména státní zastupitelství neuvedlo.
2. 11. 2022|

Černovice chtějí jednat s Brnem o převodu pískovny. Současně hledají nového jednatele

Městská část Brno-Černovice zahájí jednání s brněnským magistrátem, zda a za jakých okolností převede na město místní pískovnu. Rozhodlo o tom nové zastupitelstvo. Současně hledá nového jednatele, podle starostky městské části a poslankyně STAN Petry Quittové by o něm mělo být jasno co nejdříve. Nebude to podle ní žádný zastupitel. Pískovna figuruje v kauze privatizace městských domů, kvůli které minulý týden v úterý zasahovala na několika místech v Brně policie.
25. 10. 2022Aktualizováno25. 10. 2022, 13:47|

V Brně-Černovicích se zřekli mandátu Hasoň a Novotný. Mají být spjati s kauzou bytů

V brněnské městské části Černovice se zřekli mandátu zastupitele Jiří Hasoň (KDU-ČSL) a Jiří Novotný (ČSSD). Novotný se také vzdal postu jednatele v městské firmě Pískovna Černovice, jednateli firmy byli dosud oba. Černovická pískovna figuruje v kauze privatizace městských domů v Brně, kvůli které tento týden v úterý zasahovala na několika místech v Brně policie. O rezignaci obou informovala starostka městské části a poslankyně STAN Petra Quittová, která je k rezignaci vyzvala. Předpokládá se, že jsou oba ve vazbě.
21. 10. 2022|

Komisaři pro autoškoly vyhlásili stávkovou pohotovost, resort dopravy vzniklé situaci nerozumí

Zkušební komisaři pro autoškoly od pondělka vyhlásili zatím časově neomezenou stávkovou pohotovost. Důvodem je jejich nespokojenost s kroky ministerstva dopravy, které podle nich dlouhodobě ignoruje jejich požadavky na proměnu autoškol. Podle resortu jsou ale komisaři po celou dobu zapojeni do diskuze a podílí se i na tvorbě norem. Provoz autoškol zatím stávková pohotovost neohrozí.
19. 7. 2021Aktualizováno19. 7. 2021, 19:48|

Do druhého kola v Příbrami postupuje Štěpánek a Burian. O jeho postupu rozhodlo 26 hlasů

V senátním obvodu Příbram postoupili do druhého kola Petr Štěpánek ze STAN a Jiří Burian z ODS. Štěpánek s 21,98 procenta hlasů postoupil s přehledem, zato zápas o druhé místo byl těsný. Stanislav Holobrada (ČSSD) získal 16,13 procenta hlasů, takže rozdíl mezi ním a stávajícím senátorem za osmnáctý senátní obvod Jiřím Burianem s 16,19 procenta hlasů byl jen v rozpětí desetinných čísel – konkrétně šlo o pouhých 26 hlasů.
4. 10. 2020|

V beskydském dole Frenštát se těžit nebude. Shoda však není, co bude s areálem dál

Těžební společnost OKD slíbila, že zruší černouhelný důl Frenštát v Beskydech z 80. let minulého století. V areálu, kde se nikdy netěžilo, je zhruba padesát staveb. V minulosti jim vypršelo stavební povolení. Důl je na kraji chráněné krajinné oblasti. S případnou těžbou nesouhlasily okolní obce, které se obávají zničení přírody.
27. 6. 2019|