Zmrzlina patří do slunečných dnů. Ale tropické teploty nejsou pro její prodej optimální, říká zmrzlinář

Byznys ČT24: Zmrzlinář Jan Hochsteiger o svém podnikání (zdroj: ČT24)

Pro zmrzlinový byznys je ideální slunečný den s teplotou kolem 25 stupňů. Během tropických teplot návštěvnost klesá, uvedl na základě svých zkušeností majitel provozoven Crème de la Crème Jan Hochsteiger.

Všechny tři pražské provozovny této značky nabízejí  jak klasiku, tak originální příchutě. Oblíbená je například levandulová zmrzlina. Za den ve všech našich zmrzlinárnách teď prodáme téměř tunu zmrzliny, říká pro pořad Byznys ČT24 Hochsteiger. 

Rád také ukazuje strojky, které se používaly na nabírání zmrzliny v minulosti. Historické předměty nejen sbírá, ale v minulosti, kdy byla zmrzlina luxusním zbožím, se často i inspiruje. „První věc, které byste si povšimli, že byste té zmrzliny dostali na dnešní poměry velmi málo,“ konstatuje.

To už dnes neplatí. Jeho provozovny nabízejí i bezedný kelímek, kdy zákazník může na jedno posezení sníst zmrzliny, kolik se do něj vejde. Rekordmanem je sportovec, hokejista z Plzně, který má osobní rekord 3,75 kilogramu zmrzliny.

Pro všechny, kdo by chtěli tento rekord pokořit, má Hochsteiger několik tipů: jíst smetanové zmrzliny, které nejsou tak sladké jako sorbety, a nestřídat moc druhů.