Policie pátrá po Gruzínci, který podle kriminalistů v Praze napadl čtyři lidi

Policisté pátrají po Gruzínci, který podle nich v březnu v Praze 4 během tří hodin napadl čtyři lidi. Jako uprchlý je obviněn z těžkého ublížení na zdraví, vydírání a z loupeže, hrozí mu až dvanáctileté vězení. Informovala o tom policejní mluvčí Eva Kropáčová. Hledaný cizinec může být podle policie nebezpečný, lidé by se ho tak neměli snažit sami zadržet.

Pětatřicetiletý muž je podle policie okolo 175 centimetrů vysoký, je obézní. Má hnědé oči, hnědé vlasy a strniště.

Obviněný podle policistů v březnu nejprve napadl dva muže, kteří u něj v bytě v Praze 4 přespávali. Prvního úmyslně udeřil do hlavy, a když se ho druhý snažil bránit, zaútočil na něj nožem. „Poté si na ruku nasadil boxera a pokračoval opakovanými údery pěstí do hlavy a horní části těla,“ popsala Kropáčová.

Boxerem napadl i kolemjdoucího na ulici

Další napadení se podle vyšetřovatelů stalo o dvě hodiny později, kdy muž bezdůvodně v ulici Hněvkovského udeřil boxerem do hlavy kolemjdoucího.

„Útočník poté z místa odešel a vrátil se zpět do svého bytu. Tam pak zaútočil ještě na posledního z mužů, který v bytě taktéž přespával,“ uvedla Kropáčová. Na posledního muže obviněný zaútočil podle policie nožem, požadoval po něm, aby nevolal policii. „Samotný slib mu však nestačil a pod pohrůžkou nože si od něj vyžádal vydání finanční hotovosti. Požadované částky se však nedomohl a muže taktéž fyzicky napadl,“ dodala mluvčí.

Policie po muži vyhlásila pátrání už v březnu, dosud ho však nedopadla. „Kriminalisté se proto obracejí s prosbou o pomoc při pátrání na veřejnost. Jakékoliv informace směřující k místu jeho pobytu prosím neprodleně oznamte na linku 158,“ dodala Kropáčová.