TÉMA

Těžké ublížení na zdraví

Policie pátrá po Gruzínci, který podle kriminalistů v Praze napadl čtyři lidi

Policisté pátrají po Gruzínci, který podle nich v březnu v Praze 4 během tří hodin napadl čtyři lidi. Jako uprchlý je obviněn z těžkého ublížení na zdraví, vydírání a z loupeže, hrozí mu až dvanáctileté vězení. Informovala o tom policejní mluvčí Eva Kropáčová. Hledaný cizinec může být podle policie nebezpečný, lidé by se ho tak neměli snažit sami zadržet.
4. 11. 2022|

Prověřování neštěstí na diskotéce ve Slušovicích zabere policii několik měsíců

Prověřování neštěstí na diskotéce ve Slušovicích na Zlínsku zabere policii zřejmě několik měsíců, a to vzhledem k velkému množství svědků a souvisejícím úkonům trestního řízení. Policisté pravděpodobně přizvou také znalce, který vyhodnotí bezpečnostní parametry prostor diskotéky a únikových tras, sdělila policejní mluvčí Monika Kozumplíková. V noci ze soboty na neděli utrpělo v tlačenici na schodišti, které vede do hudebního klubu, zranění osm lidí. Pět z nich skončilo v nemocnici, hospitalizováni jsou stále tři lidé.
1. 11. 2022Aktualizováno1. 11. 2022, 12:48|

Expolicista má za vraždu sousedky a podpálení bytu strávit 28 let za mřížemi

Soud ve středu uložil bývalému pražskému policistovi výjimečný trest 28 let vězení mimo jiné za vraždu sousedky a následné založení požáru v panelovém domě v Modřanech. Součástí verdiktu, který není pravomocný, je i protidrogové a sexuologické léčení v ústavní formě. Šestatřicetiletý muž totiž znásilnil několik žen včetně vlastní matky a i vraždu podle znalců spáchal kvůli své deviaci. Obžalovaný tvrdí, že v době skutků byl nepříčetný kvůli pervitinu. Sexuální úchylku popírá.
26. 10. 2022Aktualizováno26. 10. 2022, 12:36|

Případ vážného zranění malého chlapce psem na Petříně posoudí Městský soud v Praze

Proti tomu, že by měl jít do vězení, se odvolal Jaroslav Pasteliak, nepravomocně odsouzený za útok psa na malého chlapce na pražském Petříně. Případem se tedy bude zabývat Městský soud v Praze. České televizi to sdělila rejstříková vedoucí soudu Jana Strculová. Za těžké ublížení dostal muž v první instanci desetiměsíční trest. Kříženec takzvaných bojových plemen loni prokousl dítěti hrudník a způsobil mu tříštivé zlomeniny žeber. Pasteliak uváděl, že pes není jeho, a vinu odmítal.
21. 3. 2022|

Za zbití číšníka v centru Prahy si bratři z Nizozemska odpykají pět a půl a pět let

Bratři Armin a Aräsh Nahviovi z Nizozemska stráví 5,5 roku a pět let ve vězení za loňské brutální napadení číšníka v centru Prahy. Pražský vrchní soud v úterý potvrdil, že spáchali těžké ublížení na zdraví, nikoliv pokus o vraždu, jak skutek kvalifikovala státní zástupkyně. Arminovi snížil odvolací senát trest o půl roku, Aräshovi výši původního trestu potvrdil. Součástí verdiktu je i desetileté vyhoštění obou bratrů z Česka.
15. 10. 2019Aktualizováno15. 10. 2019, 12:39|