Meteorologové zrušili výstrahu před bouřkami a povodněmi na severovýchodě Moravy

Meteorologové zrušili výstrahu před bouřkami a povodněmi, která měla na severovýchodě Moravy platit v noci na pátek. Informoval o tom Český hydrometeorologický ústav (ČHMÚ). Původně podle meteorologů hrozilo, že by se vlivem přívalových srážek mohly některé menší toky dostat na první povodňový stupeň. Aktuálně však v celém Česku žádná výstraha v platnosti není.

Lokální bouřky meteorologové očekávali od čtvrtečních 14:00 do půlnoci v Moravskoslezském kraji, na Jesenicku a Šumpersku v Olomouckém kraji a v okolí měst Rožnov pod Radhoštem, Valašské Meziříčí a Vsetín ve Zlínském kraji. Varování před povodněmi platilo pro části Zlínského a Moravskoslezského kraje. Výstrahu ale nakonec ČHMÚ zrušilo.  

Meteorologové ale předpokládají, že se silné bouřky s přívalovými srážkami znovu vrátí o víkendu, kdy se mohou lokálně vyskytovat po celé zemi.

Řeky ve východní polovině Česka se zvedly po silných bouřkách už na přelomu minulého a současného týdne. Nejvíce škody velká voda napáchala na Uničovsku a Šumpersku v Olomouckém kraji. Povodně si tam vyžádaly jednu oběť, po další ženě, kterou strhla rozvodněná řeka, policie pátrá.