Po rozkopané silnici projel kamion a částečně se zbortila. Z Budějovic do Rakouska musí řidiči objížďkou přes Krumlov

V jihočeských Netřebicích se zbortil svah u nájezdu na most, přes který vede silnice I/3 – hlavní tah do Rakouska. Policie původně informovala o zborcení samotného mostu, podle mluvčího Ředitelství silnic a dálnic se ale zřítila krajnice před mostem poté, co po ní přejel kamion. Řidiči i tak musí počítat s tím, že silnice zůstane uzavřena do konce týdne.

Propadlá silnice je v esíčku severně od Netřebic, kde se silnice I/3 mimoúrovňově kříží s železniční tratí České Budějovice – Linec. Most nad železnicí od 5. května procházel opravou, která ale probíhala za provozu. Přes most jezdila i auta nad 3,5 tuny. Podle prvních informací od policie se zřítil samotný most. Podle mluvčího ŘSD Jana Rýdla se ale zřítila krajnice na svahu před mostem.

K sesuvu došlo po průjezdu kamionu, který najel příliš na kraj. „Nevedlo to ani k nehodě kamionu, ani k dramatické situaci. Nicméně při kontrolním dnu stavby se vedení stavby rozhodlo dočasně uzavřít provoz, krajnici sanovat a poté opět provoz obnovit,“ řekl Rýdl.

Incident se obešel bez zranění. Pro řidiče směřující od Českých Budějovic k rakouským hranicím však uzavření nadjezdu v Netřebicích znamená velký problém – hlavní tah do Rakouska je uzavřen. Objízdná trasa vede přes Český Krumlov a zřejmě to tak zůstane do konce týdne.

Jen krátce naopak trvala výluka na železniční trati, která pod mostem vede. „V 19:06 jsme provoz obnovili, protože to nemá vliv na železniční dopravu. Prověřili jsme to,“ ujistila mluvčí Správy železnic Radka Pistoriusová.