TÉMA

I/3

Uzavírka ještě více komplikuje příjezd do Českých Budějovic. Pět kilometrů se jede půl hodiny

S velkým předstihem musí do práce nebo do školy vyrážet všichni, kdo žijí jižně od Českých Budějovic a dojíždějí do krajského města. Uzavřená je silnice mezi Budějovicemi a obcí Včelná a zbývá jediná možná trasa – souběžná státní silnice. Ta je však i jindy velice vytížená a nyní se zejména v ranní špičce ucpává. Pětikilometrová cesta ze Včelné do Českých Budějovic tak zabere půl hodiny.
30. 9. 2021|

Středočeský kraj trápí největší dopravní nápor v Česku a špatná infrastruktura

Vedení Středočeského kraje převzala po volbách v roce 2016 koalice ANO, STAN, ODS a Nezávislých Středočechů. Ta se ale rozpadla zhruba po roce fungování. Hnutí ANO se za zády předchozích partnerů nakonec domluvilo s ČSSD a KSČM a společně vedou kraj až do současnosti. Za poslední čtyři roky se třeba podařilo rozšířit pásma integrované dopravy a do systému se zapojily nové středočeské obce. Opozice současnému vedení kraje hlavně vytýká špatný stav silnic a infrastruktury v regionu, který je v Česku dopravně nejvytíženějším.
4. 9. 2020|

Po rozkopané silnici projel kamion a částečně se zbortila. Z Budějovic do Rakouska musí řidiči objížďkou přes Krumlov

V jihočeských Netřebicích se zbortil svah u nájezdu na most, přes který vede silnice I/3 – hlavní tah do Rakouska. Policie původně informovala o zborcení samotného mostu, podle mluvčího Ředitelství silnic a dálnic se ale zřítila krajnice před mostem poté, co po ní přejel kamion. Řidiči i tak musí počítat s tím, že silnice zůstane uzavřena do konce týdne.
26. 5. 2020Aktualizováno26. 5. 2020, 21:27|

Začala oprava vytížené křižovatky v Budějovicích. Objízdná trasa není, souběžnou silnici zavřeli již dříve

Na hlavním průtahu Českými Budějovicemi začala oprava vytížené křižovatky ulice Na Dlouhé louce a Husovy třídy. Prochází tudy hlavní silniční spojnice Prahy a Rakouska. Situace je o to horší, že stále pokračuje úplná uzavírka alternativní trasy kolem nádraží. Uzavření jednoho pruhu v každém směru neovlivní pracovní týden, na křižovatce se však bude pracovat tři víkendy po sobě.
14. 9. 2019|

Na Benešovsku začala oprava hlavního tahu I/3, řidiči musí po objížďce kolem Čapího hnízda

Na hlavním silničním tahu I/3 z Prahy na Tábor začala rekonstrukce více než šestikilometrového úseku mezi Bystřicí a Tožicemi na Benešovsku. Práce potrvají do konce června, řidiči musejí až do konce dubna počítat s dopravním omezením a objížďkami.
20. 3. 2019|