Porucha moskevského metra uvěznila cestující na několik hodin v tunelu. Starší lidé kolabovali

Více než tisícovka lidí uvízla v úterý večer na několik hodin v tunelu moskevského metra. Oznámil to moskevský rozhlas. Tři soupravy se údajně z technických příčin zastavily mezi dvěma stanicemi. Lidé zůstali ve stojících vagonech s vypnutou klimatizací.

Bez informací a čerstvého vzduchu zůstalo v každé ze souprav 300 až 400 lidí. Starší lidé kvůli stoupající teplotě podle rozhlasu pociťovali nevolnost a kolabovali.

Podle správy metra za krizovou situaci mohla porucha elektrického rozvodu. Pokus odvléci nepojízdné soupravy se nepodařil a doprava tak zůstala paralyzovaná na několik hodin.

Agentura Interfax napsala, že poslední cestující záchranáři z tunelu metra vyvedli po téměř čtyřech hodinách. Lékařskou pomoc ale údajně nikdo nevyhledal.

Metro je pro dvanáctimilionovou ruskou metropoli klíčovým dopravním prostředkem. Každodenně ho použije zhruba devět milionů cestujících.

V roce 2014 jeho provoz poznamenala tragická nehoda, když během ranní špičky vykolejily v tunelu tři vagony plné lidí. K nehodě došlo na modré lince mezi stanicemi Park Pobědy a Slavjanskij bulvar. Zemřely tehdy dvě desítky lidí a více než 160 se zranilo.