Vykolejený vlak u Valašského Meziříčí už železničáři odklidili. Vlaky na Rožnov ale stále nejezdí

Vykolejený osobní vlak a havarované nákladní auto byly po úterní nehodě u Valašského Meziříčí odklizeny. Provoz na regionální trati mezi Valašským Meziříčím a Rožnovem pod Radhoštěm je ale stále zastavený. Správa železnic (SŽ) odhaduje, že by mohl být provoz obnoven ve 20:00. Mluvčí SŽ Nela Friebová už dříve uvedla, že bude nutné provést výměnu kolejnic a opravit konstrukci přejezdu.

Mezi Rožnovem pod Radhoštěm a Valašským Meziříčím je zajištěna náhradní autobusová doprava. České dráhy na webu stejně jako Správa železnic odhadují omezení na trati do 20:00.

Srážka osobního vlaku s nákladním autem si v úterý odpoledne vyžádala pět lehce zraněných. Sanitky je převezly do nemocnice. Ve vlaku podle policie cestovalo dvanáct lidí včetně personálu.

Vlak, který po nehodě vykolejil, se s vozem srazil na železničním přejezdu mezi stanicemi Hrachovec a Zašová. Podle SŽ se škoda blíží ke dvaceti milionům korun, na vlaku je škoda asi patnáct milionů, na infrastruktuře a zabezpečovacím zařízení kolem 800 tisíc korun a na kamionu čtyři miliony.