TÉMA

Zašová

Vykolejený vlak u Valašského Meziříčí už železničáři odklidili. Vlaky na Rožnov ale stále nejezdí

Vykolejený osobní vlak a havarované nákladní auto byly po úterní nehodě u Valašského Meziříčí odklizeny. Provoz na regionální trati mezi Valašským Meziříčím a Rožnovem pod Radhoštěm je ale stále zastavený. Správa železnic (SŽ) odhaduje, že by mohl být provoz obnoven ve 20:00. Mluvčí SŽ Nela Friebová už dříve uvedla, že bude nutné provést výměnu kolejnic a opravit konstrukci přejezdu.
12. 10. 2022Aktualizováno12. 10. 2022, 16:15|

U Valašského Meziříčí se srazil vlak s nákladním autem, pět lidí utrpělo zranění

Na přejezdu u Valašského Meziříčí na Vsetínsku se v úterý odpoledne srazil osobní vlak s nákladním autem, vlak vykolejil. Nehoda si vyžádala pět lehce zraněných. Sanitky je převezly do nemocnice, sdělil mluvčí krajské záchranné služby Jakub Omelka. Vlak se s vozem srazil na železničním přejezdu mezi stanicemi Hrachovec a Zašová, řekla policejní mluvčí Milena Šabatová. Provoz na regionální trati spojující Valašské Meziříčí s Rožnovem pod Radhoštěm na Vsetínsku je zastavený. Podle Správy železnic se škoda blíží ke 20 milionům korun, odklízení následků nehody potrvá do středečního rána.
11. 10. 2022Aktualizováno11. 10. 2022, 21:24|

Na Krnovsku pokáceli staletý dub. Kácení přibývá, zřejmě i kvůli poklesům ceny dřeva

Česká inspekce životního prostředí zahájila šetření případu pokáceného dubu v lesích na Krnovsku. Její inspektoři ve středu zkoumali zbytky mohutného stromu přímo na místě. Pokácení dubu v minulých dnech pobouřilo veřejnost. Není to jediný podobný případ, za vyšším kácením listnáčů může stát snaha kompenzovat si příjmy kvůli poklesům ceny jehličnatých stromů.
6. 5. 2021|