Ve Žďáru nad Sázavou začala oprava mostu. Řidiči musejí na objízdnou trasu

Události v regionech: Rekonstrukce mostu ve Žďáru nad Sázavou (zdroj: ČT24)

Ve Žďáru nad Sázavou je od pondělka zavřený most ve frekventované Strojírenské ulici. Kvůli opravě po něm auta nemohou projíždět až do listopadu. Město za práce zaplatí téměř dvanáct milionů korun včetně DPH.

Objízdná trasa vede přes město po dvou silnicích první třídy. Cesta má necelé dva kilometry. Jízda po ní zabere zhruba pět minut. „Doufám, že ke komplikacím nedojde. Samozřejmě ta doprava zhoustne. Na druhou stranu máme prázdninový provoz, té dopravy bude méně, takže si myslím – a doufám – že žádné komplikace nebudou,“ uvedl místostarosta Žďáru nad Sázavou Jaroslav Hedvičák (ANO).

Po objízdné trase musí jezdit i městská hromadná doprava. „Náhradní zastávky nejsou. V těsné blízkosti zastávky Strojírenská u mostu, která je zrušená, je zastávka Dagmarky, takže to je náhradní zastávka,“ řekl Miloslav Dvořák z Odboru komunálních služeb Žďáru nad Sázavou.

Chodci místem projdou po jedné straně mostu, později pro ně silničáři vytvoří náhradní lávku.

Uzavírka Strojírenské ulice ve Žďáru nad Sázavou
Zdroj: ČT24

Opatření je nutné kvůli opravě mostu, který překlenuje řeku Sázavu. Radnice chce prodloužit jeho životnost. Kvůli rekonstrukci zruší i vodoměrnou stanici. Do práce se proto pustili i hydrometeorologové a už připravují novou.