Soud řeší znásilnění na cyklostezce. Žena tvrdí, že ji muž ohrožoval nožem

Případ údajného sexuálního zneužití šestadvacetileté ženy začal řešit Krajský soud v Ostravě. Za znásilnění pod hrozbou zabití a loupež poslal žalobce před soud sedmadvacetiletého muže.

„Obžalovaný tvrdí, že se s o rok mladší ženou pravidelně scházel kvůli sexuálnímu uspokojení. Znásilnění, vyhrožování nožem a stříkačkou u soudu odmítl,“ dodal redaktor České televize Jiří Loučka.

Muž u soudu uvedl, že se vše odehrálo dobrovolně. Údajně po něm znásilněná chtěla pervitin, drogu jí nakonec nedal.

Zcela opačný názor na to, co se stalo koncem dubna brzy ráno na cyklostezce ve Vratimově, však má šestadvacetiletá žena. Krátce po údajném sexuálním útoku obžalovaného policistům incident detailně popsala.

„Muž ji podle jejích slov předjel na kole, osahával ji a vrhnul se na ni s nožem v ruce. Navíc ji údajně ohrožoval stříkačkou s neznámou tekutinou,“ dodal Jiří Loučka. Žena tvrdí, že ji pachatel nakonec okradl o 500 korun. Rozrušené oběti poskytli první pomoc až záchranáři.

Žádá přes milion odškodné

Žena podle soudních znalců dodnes trpí posttraumatickou stresovou poruchou. Po údajném pachateli, kterému hrozí až dvanáct let odnětí svobody, žádá téměř 1 300 000 korun jako odškodné.

Policisté domnělého násilníka zadrželi koncem letošního dubna. Stalo se tak druhý den od nahlášení události. Podle zasahujících složek byl muž, který se pohyboval na jízdním kole v okolí cyklostezek mezi Ostravou a Frýdkem-Místkem v oblasti Nové Bělé a Vratimova, nebezpečný.