Soud poslal do vazby muže, který podle policie založil požár stájí na Císařském ostrově v Praze

Soud poslal do vazby devětadvacetiletého muže, kterého policie stíhá kvůli založení požáru stájí na Císařském ostrově v Praze. Informovala o tom mluvčí Obvodního soudu pro Prahu 7 Iva Kaňáková. Detektivové muže obvinili z poškození cizí věci a týrání zvířat, v případě odsouzení mu hrozí až šestileté vězení. Při požáru minulý týden zahynulo osm koní patřících jezdecké škole, předběžná škoda dosáhla 3,5 milionu korun.

„Vazební zasedání se konalo v pátek, obviněný byl vzat do vazby,“ uvedla Kaňáková. Podezřelého muže zadrželi policisté minulý čtvrtek. Tehdy uvedli, že má zřejmě na svědomí ještě další trestné činy.

K požáru na Císařském ostrově ležícím mezi Stromovkou a Trojou vyjížděli hasiči minulý týden v úterý po poledni, oheň likvidovaly tři profesionální a tři dobrovolné jednotky. Hořely stáje o rozloze zhruba dvacetkrát deset metrů.

Ve stájích uhořelo osm koní, nikdo z lidí se nezranil. Vyšetřovatelé hasičů i kriminalisté začali zjišťovat příčinu vzniku požáru. Hasiči už u stájí na Císařském ostrově zasahovali podle médií na konci března, tehdy likvidovali požár slámy u výběhu.

Stáje patří Jezdecké škole Praha 7, která organizuje jízdy na koních a ponících pro děti od tří let i dospělé a pořádá příměstské letní tábory. Provozovatelé školy minulý týden na sociálních sítích poděkovali za vyjádřenou podporu a nabídky pomoci. Majitel stájí Josef Koudela chce provoz jezdecké školy obnovit, pokud sežene dostatek peněz.