TÉMA

Konírna

Soud poslal do vazby muže, který podle policie založil požár stájí na Císařském ostrově v Praze

Soud poslal do vazby devětadvacetiletého muže, kterého policie stíhá kvůli založení požáru stájí na Císařském ostrově v Praze. Informovala o tom mluvčí Obvodního soudu pro Prahu 7 Iva Kaňáková. Detektivové muže obvinili z poškození cizí věci a týrání zvířat, v případě odsouzení mu hrozí až šestileté vězení. Při požáru minulý týden zahynulo osm koní patřících jezdecké škole, předběžná škoda dosáhla 3,5 milionu korun.
17. 4. 2023|

Ze stáje na Roudnicku někdo ukradl koně, který patří čečenskému vůdci Kadyrovovi

Ze stáje u Roudnice nad Labem na Litoměřicku neznámý pachatel ukradl anglického plnokrevníka, jehož hodnota je bezmála 400 tisíc korun. Uvedla to policie, která při pátrání žádá o pomoc veřejnost. Kůň byl podle policejní mluvčí Pavly Kofrové ustájen v Krabčicích. Majitelem koně je čečenský vůdce Ramzan Kadyrov, potvrdila Radiožurnálu mluvčí ministerstva financí Michaela Lagronová. Telefon uvedený na webových stránkách stáje je v úterý nedostupný.
7. 3. 2023Aktualizováno7. 3. 2023, 17:50|

Nový majitel hřebčína v Mimoni nezaplatil. Areál tak půjde znovu do dražby

Hřebčín v Mimoni, který je proslulý chovem anglických plnokrevníků, je opět bez majitele. Investor z Olomouce, který v červenci areál vydražil, nezaplatil v dané lhůtě částku 25 milionů korun. Dražba se proto bude koncem října opakovat. Minimální kupní cena je sedmnáct milionů korun.
7. 10. 2022|