TÉMA

Obvodní soud pro Prahu 7

Nejvyšší soud potvrdil podmínku pro exposlance Volného za výroky o ivermektinu

Nejvyšší soud odmítl dovolání bývalého poslance Lubomíra Volného v kauze výroků o léku ivermektin. Dvouletý podmíněný trest za šíření poplašné zprávy tak platí. ČT to potvrdila Iva Kaňáková z Obvodního soudu pro Prahu 7, který v případu rozhodoval jako první instance. Volný tvrdil, že kvůli diskriminační kampani proti ivermektinu mohou zemřít lidé.
5. 12. 2023|

Soud poslal do vazby muže, který podle policie založil požár stájí na Císařském ostrově v Praze

Soud poslal do vazby devětadvacetiletého muže, kterého policie stíhá kvůli založení požáru stájí na Císařském ostrově v Praze. Informovala o tom mluvčí Obvodního soudu pro Prahu 7 Iva Kaňáková. Detektivové muže obvinili z poškození cizí věci a týrání zvířat, v případě odsouzení mu hrozí až šestileté vězení. Při požáru minulý týden zahynulo osm koní patřících jezdecké škole, předběžná škoda dosáhla 3,5 milionu korun.
17. 4. 2023|

Případ zřícené pražské Trojské lávky nekončí. Žalobce se odvolal proti osvobozujícímu rozsudku

Státní zástupce podal odvolání v neprospěch obžalovaných v případu zřícené Trojské látky, které Obvodní soud pro Prahu 7 letos v březnu osvobodil. Obžalobě za nedbalostní obecné ohrožení čelí projektant lávky Jiří Stráský a šéf oddělení mostů Technické správy komunikací (TSK) Antonín Semecký.
29. 4. 2022|

Dva znalci se u soudu zastali projektanta zřícené Trojské lávky

Dva znalci se u soudu zastali obžalovaného projektanta zřícené trojské lávky Jiřího Stráského. Jeden z nich uvedl, že korozi konstrukce způsobilo používání zakázané posypové soli. Druhý řekl, že projekt i výpočty byly v pořádku a že „hlavním hřebíčkem do rakve“ byla povodeň z roku 2002. Oba zkritizovali provedené opravy a podivili se nad tím, že k nim Stráský nebyl přizván.
16. 9. 2020|