Při požáru v bytovém domě v Ostravě se zranilo devět lidí. Jeden člověk vyskočil z okna

Devět lidí se ve středu dopoledne zranilo při požáru v bytovém domě v Ostravě-Vítkovicích. Osm osob hasiči zachránili za pomoci automobilového vysouvacího žebříku, jeden člověk vyskočil z okna a zranil si nohu. Ostatní se nadýchali kouře.

„Mezi zraněnými byla těhotná žena, dva senioři a tři děti. Hasiči ženě poskytli kyslík a ošetřovali i další osoby,“ uvedl mluvčí moravskoslezského sboru Petr Kůdela s tím, že všechny zraněné převezli zdravotníci do Fakultní nemocnice v Ostravě a do Vítkovické nemocnice. 

Hasiči z hořícího domu zachránili osm lidí
Zdroj: Tomáš Lach/HZS Moravskoslezského kraje

Mluvčí moravskoslezských záchranářů Lukáš Humpl řekl, že zdravotníci ošetřili šest dospělých a tři děti. Všichni byli při vědomí a mimo ohrožení života. Osm osob se nadýchalo nebezpečných zplodin. „Devátý pacient, pětatřicetiletý muž, unikal před požárem skokem z okna v prvním patře domu. Přivodil si přitom těžké poranění dolní končetiny,“ dodal.

V  přízemí bytového domu v Ostravě-Vítkovicích začalo hořet dopoledne krátce před jedenáctou. Hasiči požár uhasili během pěti minut, hlavní část jejich práce ale spočívala v záchraně a vyvádění osob ze silně zakouřených prostor. „Největší škoda vznikla poškozením rekonstruovaných bytů kouřem. Příčinu vzniku požáru zjišťujeme,“ doplnil mluvčí. Oheň způsobil škodu zhruba za 150 tisíc korun.