Policie odložila případ požáru obchodního domu v Mariánských Lázních. Viníka nenašla

Kriminalisté po měsících prověřování odložili případ požáru obchodního domu Tesco v Mariánských Lázních. Podle mluvčího karlovarské krajské policie Jakuba Kopřivy vyšetřovatelé nevypátrali konkrétního viníka. Policie pátrala po pachateli, který měl loni na konci prosince zapálit plastový kontejner, od kterého vzplála část obchodního komplexu. Požár poničil prodejnu a zboží, celková škoda dosáhla dvacet milionů korun.

„Kriminalisté se případem usilovně zabývali několik měsíců, ovšem nakonec byl případ odložen, neboť se nepodařilo zjistit skutečnosti opravňující zahájit trestní stíhání určité osoby,“ uvedl Kopřiva. Upřesnil, že se vypátrat konkrétního pachatele nepodařilo.

Požár byl hasičům nahlášený loni 26. prosince krátce po 3:00. Podle policie měl někdo zapálit plastový kontejner na papírový odpad, který byl přistavený u dveří do skladových prostor jedné z prodejen obchodního komplexu v Mariánských Lázních.

Plameny zasáhly zadní část obchodního domu Tesco. Rozšířily se také na sousední budovu prodejny Sportisimo, kde oheň poškodil plášť a střechy objektu a zasáhl část skladu se sportovním zbožím. Další prodejny obchodního centra hasiči před požárem uchránili, byly ale silně zakouřené.