Škoda po požáru obchodního domu v Mariánských Lázních je dle vyšetřovatelů 20 milionů

Škodu po požáru, který v pondělí v noci zasáhl část obchodního domu Tesco v Mariánských Lázních, vyšetřovatelé vyčíslili na dvacet milionů korun. Informoval o tom krajský policejní mluvčí Jakub Kopřiva. Policisté vyšetřují požár pro podezření z trestného činu obecného ohrožení z nedbalosti. Podle policie začalo hořet pravděpodobně v jednom z kontejnerů, který stál před prodejnou. Nikdo se nezranil.

„V souvislosti s požárem jsme zahájili úkony trestního řízení pro podezření z trestného činu obecného ohrožení z nedbalosti,“ řekl Kopřiva. Příčinou i okolnostmi incidentu se budou policisté dál zabývat.

Požár byl nahlášen krátce po 03:00. Plameny zasáhly zadní část obchodního domu Tesco a také část pláště budovy sousední prodejny Sportisimo. Oheň se rozšířil do pláště a střechy objektu, zasáhl také část skladu se sportovním zbožím. Další prodejny obchodního centra hasiči před požárem uchránili, byly ale silně zakouřené.

Na likvidaci požáru podle mluvčího krajských hasičů Martina Kasala pracovalo devět jednotek hasičů se čtrnácti kusy techniky včetně výškové a speciální. Hasební práce komplikovala nutnost velkého počtu dýchacích přístrojů. Na místo byl povolán i takzvaný protiplynový zásahový automobil se zásobou dýchací techniky. Nasazeni byli také speciálně vycvičení psi na vyhledávání akcelerantů hoření. „Kontrola objektu pokračovala do pozdních večerních hodin,“ řekl Kasal.