Policie obvinila členy agentury kvůli útoku na fanouška při fotbale v Budějovicích

Policie obvinila tři členy bezpečnostní agentury kvůli napadení fanouška hostů při utkání fotbalové ligy mezi Českými Budějovicemi a Jabloncem nad Nisou. Incident se stal loni v dubnu. Kriminalisté stíhané muže obvinili z výtržnictví, informovala policie na svém webu.

„V poločase utkání pravděpodobně při snaze uklidnit situaci členové bezpečnostní agentury fyzicky napadli fanouška hostujícího klubu, kdy jej táhli po zemi a také udeřili pěstí do hlavy. Vše se stalo před dalšími diváky a na místě veřejně přístupném. Napadeného následně vyvedli z areálu stadionu,“ popsal jihočeský policejní mluvčí Jiří Matzner.

České Budějovice tehdy doma porazily Jablonec 5:1. Matzner dodal, že napadeného následně ošetřili lékaři. „Naštěstí mu však nebyla způsobena újma na zdraví,“ dodal mluvčí.

Českobudějovický klub chování členů bezpečnostní agentury odsoudil a distancoval se od něj. Pořadatelská služba loni po zápase klub ujistila, že členové agentury, kteří na fanouška zaútočili, budou exemplárně potrestáni a firma už s nimi nebude spolupracovat.