Policie navrhla obžalovat muže obviněného z napadení Ukrajinek v Plasích

Policisté navrhli obžalovat muže obviněného z napadení dvou ukrajinských žen na pouti v Plasích na severním Plzeňsku. České televizi to řekla mluvčí plzeňské policie Michaela Raindlová. Podle informací médií se muž žen zeptal, zda jsou z Ukrajiny, a poté je napadl. Obviněný se hájí tím, že konflikt vyvolaly opilé ženy, které mu překážely při skládání pouťové atrakce. V případě odsouzení mu hrozí až pět let vězení.

Incident se stal v polovině srpna na konci víkendové pouti v Plasích na severu od Plzně. Osmačtyřicetiletý muž podle serveru Novinky.cz zastavil u chodníku, kde seděly dvě ženy ve věku 34 a 44 let, a zeptal se jich, zda pocházejí z Ukrajiny. Poté, co mu odpověděly, kousek poodjel, pak se k nim vrátil a údajně je napadl.

Kriminalisté muže obvinili deset dní po události z ublížení na zdraví a výtržnictví. Soud ho následně poslal do vazby, kde strávil asi měsíc. Důvodem byl fakt, že policisté z napadení podezírali ještě další dva muže, ty ale nevypátrali. „Ve věci byl podán návrh na podání obžaloby,“ informovala nyní mluvčí policie Michaela Raindlová.

Muž pracuje jako provozovatel pouťových atrakcí a podle Deníku trvá na tom, že se incident odehrál jinak. Jeho příbuzná pro server Seznam Zprávy uvedla, že ženy byly údajně opilé a konflikt vyvolaly.

Muž z místa události údajně odjel, ženy ale policii předaly fotku jeho vozu včetně poznávací značky. Jedna z nich skončila v nemocnici, podle lékařské zprávy měla zlomenou čelist, lícní kost a nosní kůstky.