Opravy tratí zastaví některé pražské tramvaje

Cestující pražské MHD se od pátku 27. října musí připravit na další omezení. Kvůli opravě tramvajové trati mezi zastávkami Výstaviště a Nádraží Holešovice nebudou až do 5. prosince jezdit tramvaje. Krátký úsek budou muset objíždět po jiných trasách. Náhradní doprava mezi oběma zastávkami však zavedena nebude. Vyplývá to z informací zveřejněných na webu dopravního podniku (DPP).

Výluka začne od půlnoci 27. října a potrvá do půlnoci 5. prosince. Tramvaje se tak na svou původní trasu vrátí od 6. prosince. Výluka se dotkne denních tramvají číslo 6, 12, 14 a 17 a nočních linek 93 a 94.

Linka 6 pojede v úseku mezi Strossmayerovým náměstím a Dělnickou přes Vltavskou a Holešovickou tržnici. Tramvaj 12 pojede ve směru z centra ze zastávky Nádraží Holešovice přes Trojskou a Ke Stírce do zastávky Kobylisy. Po stejné trase bude odkloněna také linka 14, která z Dělnické zamíří přes Nádraží Holešovice do Kobylis k tamní vozovně. Linka 17 bude ve směru z Libuše končit v obratišti Výstaviště.

Noční tramvaj číslo 93 pojede v úseku Strossmayerovo náměstí – Nádraží Holešovice přes zastávky Vltavská, Holešovická tržnice a Dělnická. Linka 94 potom pojede ze Strossmayerova náměstí přes Vltavskou k Holešovické tržnici.

Výluka Lazarská–Jindřišská

K další výluce tramvajové dopravy, i když na podstatně kratší dobu, dojde mezi zastávkami Lazarská a Jindřišská. I v tomto případě je důvodem oprava tramvajové trati. 

Výluka začne v pondělí 30. října a skončí ve středu 8. listopadu. Dojde ke změnám tras tramvajových linek a ke změnám v zastávkách. Změna se bude týkat linek 3, 5, 6, 9, 14, 24, 91, 92, 94, 95, 96 a 98. Dopravní podnik doporučuje využít jako náhradní dopravu linky metra.