Požár v Chodově na Sokolovsku zničil prodejnu potravin

Události: Požár supermarketu na Sokolovsku (zdroj: ČT24)

Rozsáhlý požár zachvátil v neděli obchod Penny Market v Chodově na Sokolovsku. Hořet začalo brzy ráno před otevřením obchodu. Hasiči na místo původně vyslali patnáct jednotek a vyhlásili třetí stupeň poplachu. Pod kontrolu dostali požár po dvou hodinách a celé dopoledne dohašovali stále doutnající ohniska. Oheň obchod prakticky celý zničil, řekl mluvčí karlovarských krajských hasičů Martin Kasal. Při požáru se nikdo nezranil.

Odpoledne si místo převzal zástupce majitele objektu. Večer hasiči ještě jednou požářiště projdou i s termokamerou, aby zkontrolovali, jestli tam někde nejsou skrytá ohniska požáru. 

Požár byl hasičům nahlášen ve 4:45. „V době příjezdu první jednotky na místo byl celý objekt v plamenech a začalo docházet k destrukci střechy,“ řekl Kasal. Příčina vzniku požáru a výše škody, kterou způsobil, jsou předmětem vyšetřování.

„Sokolovští kriminalisté ve věci zahájili úkony trestního řízení pro podezření ze spáchání přečinu poškození cizí věci. Celková škoda byla předběžně odhadnuta na částku kolem 48 milionu korun,“ doplnila policejní mluvčí Zuzana Churaňová.

Požár supermarketu v Chodově na Sokolovsku
Zdroj: Slavomír Kubeš/ČTK

V okolí supermarketu poškodily plameny také asi desítku aut, doplnila Churaňová. Na místo vyjeli sokolovští kriminalisté i policejní psovod se psem speciálně cvičeným na vyhledávání akcelerantů hoření.

Mluvčí společnosti Penny Market Tomáš Kubík řekl, že hořet začalo naštěstí v době, kdy byl obchod uzavřen a nebyli v něm žádní zákazníci ani zaměstnanci. Společnost bude podle něj chtít prodejnu v Chodově znovu otevřít.

„Vzhledem k rozsahu škod však potrvá její obnovení v řádu měsíců. Situace zaměstnanců je jednou z prioritních věcí, kterou aktuálně řešíme,“ předeslal. Ztráty zaměstnání se podle něj nemusí obávat, s největší pravděpodobnosti budou zatím pracovat v okolních prodejnách firmy.