Karlovarské Císařské lázně by se mohly stát dalším festivalovým kinem. Kraj do nich zakoupí vybavení pro promítání

Karlovarský kraj nakoupí technologie pro promítání filmů pro Císařské lázně, mají se stát dalším festivalovým kinem. Kromě promítačky a audiosystému chce město vnitřní multifunkční sál vybavit i řízeným zatemněním. Instalace kina do sálu by neměla podle hejtmana Petra Kulhánka (za STAN) vyžadovat stavební zásahy, ale jen montáž do existujících konstrukcí.

„My jsme na radě kraje schválili další část na vybavení interiéru Císařských lázní. Tohle se konkrétně týká kinematografické techniky a zatemnění atria právě pro filmové projekce, ale nejen pro ně, v celkové předpokládané hodnotě zhruba deset milionů korun,“ popsal hejtman Kulhánek.

Harmonogram je naplánovaný tak, aby se vše stihlo do letošního ročníku filmového festivalu, který začíná v Karlových Varech tradičně na přelomu června a července. Podle Kulhánka by se zakázka měla realizovat ideálně do konce května.

Zároveň hejtmanství jedná s vedením filmového festivalu, které chce po kraji do konce března garance, že sál bude připravený na promítání už při festivalu. Sál v Císařských lázních by se tak stal dalším festivalovým kinem. Dosud se promítalo v šesti filmových sálech hotelu Thermal, v kině Drahomíra, v kině Čas, v Lázních III, v Grandhotelu Pupp a v Městském divadle. Některá představení se konají i v divadle Husovka. Před několika lety se minimálně dvě projekce odehrávaly i v letním kině, tam se ale kvůli jeho havarijnímu stavu už nekonají.