Dálnice D5 je po smrtelné nehodě nákladních aut už průjezdná

Dálnice D5 na osmém kilometru je po nehodě dvou nákladních aut plně průjezdná. Kolize si vyžádala jedno úmrtí a jedno zranění. Dálnice byla ve směru na Prahu přes tři hodiny uzavřena, potom se podařilo zprůjezdnit ji alespoň jedním pruhem. Od rána to byla již třetí mimořádná uzavírka na některé z dálnic. Kvůli požáru auta byl uzavřen sjezd z D1 na silnici I/3, střet tří vozidel v rozkopaném úseku zastavil na hodinu i dálnici D11.

Dvě nákladní vozidla se střetla před půl jedenáctou dopoledne na devátém kilometru dálnice D5 ve směru na Prahu. Tah byl uzavřen mezi Loděnicí a Rudnou zhruba tři hodiny. Potom byl otevřen levý jízdní pruh, zatímco pravý zůstal ještě zavřený.

Nehoda skončila tragicky. V jednom z vozidel zahynula spolujezdkyně, další člověk utrpěl zranění. „Žena i přes snahu lékaře a záchranářů zraněním podlehla, muž utrpěl mnohočetná poranění a byl převezen do motolské nemocnice,“ upřesnila mluvčí středočeské záchranné služby Monika Nováková.

Zprůjezdnit se již podařilo také dálnice D1 a D11, které byly uzavřené kvůli nehodám ve čtvrtek ráno. Na D1 byl zhruba půl hodiny uzavřen mirošovický sjezd na silnici I/3, který je klíčový pro dopravu z Prahy do jižních Čech. Vzplálo na něm auto.

Na dálnici D11 havarovala tři osobní auta v zúžení u Chlumce nad Cidlinou ve směru na Prahu, kde se opravuje vozovka. Místo je i bez nehody průjezdné pouze jedním pruhem.

Nehoda se ve zúžení u Chlumce nad Cidlinou stala i ve středu. Tehdy se střetla dvě nákladní auta, provoz stál zhruba dvě hodiny, havárie se obešla bez zranění.