Překládání krav z havarovaného kamionu zabralo téměř celý den. Dopravu na D8 komplikovalo do půl šesté

Zprávy ve 12: Havárie na D8 (zdroj: ČT24)

Až v podvečer se podařilo zprůjezdnit dálnici D8 poblíž Veltrus na Mělnicku, kde v noci havaroval kamion. Vezl krávy, které bylo potřeba přeložit do jiného vozidla. Tři zvířata nehodu nepřežila, uvedla krajská policejní mluvčí Barbora Schneeweissová. Dálnice byla ve směru na Prahu celou dobu uzavřena, řidiči ji museli objíždět po staré silnici II/608.

Havárie kamionu, který převážel přes třicet krav, byla hlášena ve středu před druhou hodinou ranní. Auto skončilo na boku mimo silnici. Překládku krav označila Schneeweissová za komplikovanou. „Překládka začala kolem půl osmé, zvířata byla na boku několik hodin, jsou ve stresu,“ řekla mluvčí po osmé hodině.

Později doplnila, že zvířata nechtěla z návěsu ven. „Vyprošťovat se musí jeřábem,“ dodala. Podle informací hasičů na síti X byly krávy vyčerpané, hasiči museli každou postavit na nohy pomocí jeřábu.

Práce pokračovaly až do tmy. Teprve v půl šesté v podvečer se podařilo dálnici zprůjezdnit. Podle policie uhynuly tři krávy. „Dvě v důsledku dopravní nehody, jedna byla utracena veterinářem,“ upřesnila. Zbylých třicet zvířat odvezlo náhradní vozidlo.

Objízdná trasa vedla přes Veltrusy po silnici II/608. Podle mluvčí mohla vozidla, která uvázla v koloně bezprostředně před nehodou, na pokyn policistů odjet protisměrem na nejbližší sjezd. Nehoda se podle informací dopravní policie obešla bez zranění osob.