Samantha se na jednu scénu vrátí, slibuje pokračování seriálového Sexu ve městě

V dalším pokračování seriálu Sex ve městě se vrátí divácky oblíbená postava Samanthy, píše magazín Variety. Herečka Kim Cattrallová přitom před šesti lety prohlásila, že se ke své nejslavnější roli už nevrátí, objevily se také informace o údajných sporech mezi herečkami seriálu. Cattrallová se objeví v jedné scéně ve druhé řadě seriálu A jak to bylo dál…, jenž volně navazuje na původní sérii, kterou několik let vysílala i Česká televize.

Podle listu Variety Cattrallová natočila v březnu v New Yorku scénu, v níž si telefonuje s postavou sloupkařky Carrie hranou Sarah Jessicou Parkerovou. Ta se natáčení stejně jako další hlavní postavy newyorských kamarádek představované Cynthií Nixonovou a Kristin Davisovou neúčastnila, chyběl i hlavní tvůrce seriálového pokračování Michael Patrick King.

Scéna má podle zdrojů listu novou sérii uzavírat a Cattrallovou pro ni oblékla kostýmní návrhářka Patricia Fieldová, která pracovala na původním seriálu. Účast herečky ale prý ještě nutně neznamená návrat k roli třeba v potenciální další sérii. Podle Variety za návratem herečky stojí jeden z šéfů stanice HBO Casey Bloys.

Šestašedesátiletá Cattrallová se jako PR manažerka Samantha naposledy objevila ve filmu Sex ve městě 2 z roku 2010. Když se pak o několik let později začalo mluvit o třetím pokračování, o které stály tři zmíněné herečky, Cattrallová se už vracet nechtěla, protože prý nebyla spokojena s vývojem své postavy, která měla čelit „potupným“ problémům. Navíc promluvila o napjatých vztazích mezi herečkami, to ale například Parkerová odmítla.

Hrdinky seriálu Sex ve městě
Zdroj: Profimedia

Návrat přes textovky

Před dvěma lety se však v pokračování nazvaném A jak to bylo dál… „vrátila“ alespoň v textových zprávách, které si postava Samanthy vyměňovala s Carrie. Pokračování, které mezi kamarádky přizvalo i nové postavy, se však nesetkalo s příliš dobrými diváckými ani kritickými reakcemi, podle nichž z novinky vyprchal duch i vtip původního seriálu, který posbíral osm Zlatých glóbů a sedm cen Emmy.

Podle některých reakcí divákům chyběla právě Samantha nebo pan Božský, jenž v první epizodě zemřel, podle Kinga ale bylo potřeba posunout celou značku dál. „Je tak trochu kouzelné, že se v textovce zčistajasna objeví Samantha a udělá jeden ze svých vtipů. Máte najednou pocit, jako by tam skutečně byla. (…) Nemám ale realistické očekávání, že se Kim v této roli ještě někdy objeví,“ sdělil King v jednom z předchozích rozhovorů.

Seriál Sex ve městě se poprvé vysílal v roce 1998, vycházel z knihy a sloupků Candace Bushnellové v deníku The New York Observer. V jeho středu byly čtyři úspěšné, svobodné a emancipované kamarádky, Carrie (Parkerová), Charlotte (Davisová), Miranda (Nixonová) a Samantha (Cattrallová), které se v New Yorku uplatnily v atraktivních profesích a hledaly lásku i sex, o němž se nebály mluvit, díky čemuž byl titul ve své době revoluční.

Natočilo se šest sérií s celkovým počtem 94 dílů. Na ně pak navázaly dva stejnojmenné celovečerní filmy z roku 2008 a 2010. První film, v němž Fieldová převlékla každou z hrdinek více než třistakrát, vydělal 415 milionů dolarů (9,1 miliardy korun), druhý, jenž byl velkolepější a nechal protagonistky vycestovat do Abú Dhabí, na lístcích vydělal 288 milionů dolarů (6,3 miliardy korun).