Paliva druhý týden zlevňují, nejvýhodněji tankují řidiči v jižních a severních Čechách

Ceny paliv druhým týdnem klesají. Výrazněji zlevnila nafta, jejíž cena se dostala pod 37 korun za litr, levnější byla naposledy zhruba před rokem. Aktuálně se u čerpacích stanic prodává průměrně za 36,87 koruny za litr, před týdnem byla o 59 haléřů dražší. Litr nejprodávanějšího benzinu Natural 95 řidiči natankují v průměru za 37,64 koruny, v uplynulém týdnu zlevnil o 16 haléřů. Vyplývá to z údajů společnosti CCS, která ceny sleduje.

Nejlevnější benzin natankují řidiči v Jihočeském kraji, kde je litr v průměru za 37,20 koruny. Před týdnem byl o devět haléřů dražší. O 64 haléřů zlevnila nafta, za litr teď řidiči dají průměrně 36,15 koruny. Benzin je o 43 haléřů na litru dražší než před rokem, za naftu tehdy motoristé platili o 43 haléřů na litru méně. Nejlevnější paliva v kraji prodávají na Táborsku.

Nafta je nejlevnější v Ústeckém kraji, litr tam prodávají průměrně za 36,09 koruny. V týdenním srovnání zlevnila o 76 haléřů. Litr nejprodávanějšího benzinu Natural 95 se v regionu prodává v průměru za 37,22 koruny, před týdnem byl o osm haléřů dražší a před rokem o čtyřicet.

Naopak nejdražší paliva nabízejí pumpy v Praze, kde litr benzinu stojí průměrně 38,87 koruny, zatímco nafta se tam tankuje za 38,61 koruny za litr. Přesto tu ale paliva od minulého týdne zlevnila o desítky haléřů.

Pohonné hmoty v tuzemsku zlevňovaly vytrvale od konce loňského října. V prvních dnech letošního roku ceny rostly, následně začaly kolísat. V meziročním srovnání je nyní benzin o 56 haléřů na litru dražší než před rokem, za naftu tehdy motoristé platili o 83 haléřů na litru méně.