Bazén v Olomouci je zavřený. Vítr poškodil střechu

Střechu krytého plaveckého bazénu v Olomouci ve středu poškodil silný vítr, je proto uzavřený. Na svých internetových stránkách to uvedla společnost Olterm & TD, která plavecký areál nedaleko centra Olomouce provozuje. Znovu by se měl návštěvníkům otevřít nejpozději v pondělí po provizorní opravě.

„Z důvodu havárie, kdy silné poryvy větru poškodily střechu plaveckého stadionu, je krytý bazén včetně sauny zcela uzavřen. Aquacentrum Delfínek je v provozu. O vývoji situace budeme informovat,“ stojí v oznámení společnosti Olterm & TD.

Na střeše krytého bazénu ve středu zasahovali hasiči. Podle mluvčího hasičů Zdeňka Hošáka silný vítr utrhl část plechové střechy. „Hasiči tam provedli provizorní opatření vyžadující pomoc specialistů lezecké skupiny profesionálů z Olomouce,“ uvedl.

Krytý bazén byl v Olomouci otevřen v roce 1965 a slouží veřejnosti a sportovcům. Spolu se sousedním venkovním bazénem patří mezi nejvytíženější sportovně rekreační zařízení v Olomouci.

Areál ročně navštíví zhruba 300 tisíc lidí. Častými návštěvníky jsou školáci, kteří v bazénu absolvují kurzy plavání. Krytý bazén musel být už loni na podzim po vydatném dešti několik dní uzavřen, protože do jeho haly zateklo.