Doznal se. Policie obvinila muže podezřelého z vraždy v brněnském bytě

Policie po úterní střelbě v bytě v Brně obvinila z vraždy a nedovoleného ozbrojování sedmašedesátiletého muže. Vraždu podle kriminalistů spáchal s rozmyslem nebo po předchozím uvážení. Muži hrozí až 20 let vězení. Střílelo se v bytě na Palackého třídě, obětí byla pětatřicetiletá žena. Muž sám skončil v nemocnici s vážným zraněním.

Podezřelého muže policie zadržela už v úterý, se střelným zraněním byl odvezen do nemocnice. Podle policejního mluvčího Pavla Švába se k vraždě doznal. „V nejbližších dnech se rozhodne o tom, zdali bude stíhán vazebně,“ uvedl Šváb. Doplnil, že motivem činu byly osobní vztahy. Zbraň policie zajistila, podrobí ji znaleckému zkoumání, přiblížil mluvčí už dříve.

Zraněného muže záchranáři po ošetření převezli do Fakultní nemocnice u sv. Anny v Brně. „Pacient byl u nás operovaný, utrpěl střelné zranění nohy. Momentálně je stabilizovaný a je mimo ohrožení života,“ řekla ve středu mluvčí nemocnice Dana Lipovská.

Na jihu Moravy policisté naposledy zasahovali u střelby 24. května. Do té doby bezúhonný obyvatel Dražůvek na Hodonínsku zastřelil místostarostu doprovázejícího policisty, kteří přicházeli řešit sousedský spor. Střelce pak policisté našli v jeho domě mrtvého.