Úterní střelbu v Brně policie vyšetřuje jako vraždu. Podezřelý je zraněný muž

Jako vraždu prošetřuje policie střelbu v bytě v brněnské Palackého ulici, která se odehrála v úterý. Zatím nebyl nikdo obviněný. Podezřelý je zraněný sedmašedesátiletý muž, obětí pětatřicetiletá žena.

Informaci o střelném poranění policie dostala v úterý po 15. hodině, místo kriminalisté podle mluvčího ohledávali zhruba do 22 hodin. „Obětí násilného trestného činu je pětatřicetiletá žena, která zemřela na místě v důsledku střelného poranění. Ještě včera (v úterý) jsme zadrželi podezřelou osobu, jde o sedmašedesátiletého muže, který byl rovněž zraněn,“ uvedl mluvčí policie Pavel Šváb.

Podezřelý nyní leží ve Fakultní nemocnici u svaté Anny v Brně. „Pacient byl u nás operovaný, utrpěl střelné zranění nohy. Momentálně je stabilizovaný a je mimo ohrožení života,“ řekla mluvčí nemocnice Dana Lipovská.

Zbraň policie zajistila, podrobí ji znaleckému zkoumání. „V současné době probíhají další úkony trestního řízení, případ je prověřován jako zvlášť závažný zločin vraždy,“ sdělil mluvčí. Doplnil, že dosud nebyl nikdo obviněn. Jaký byl motiv činu a co přesně se na místě událo, kriminalisté zjišťují.