Do plynulosti dopravy ve Zlíně a Veselí zasáhly uzavírky. Tvoří se kolony

Dopravní komplikace na Zlínsku (zdroj: ČT24)

Do plynulosti dopravy ve Zlíně a Veselí nad Moravou velmi citelně zasáhly uzavírky. Zatímco ve Zlíně by komplikace mohly skončit už letos na podzim, ve Veselí nad Moravou stavba dvou kruhových objezdů přímo v centru města potrvá čtrnáct měsíců.

Minulý týden ještě projelo centrem Veselí nad Moravou dvanáct tisíc aut denně, od pondělí už ani jedno. Součástí uzavírky je i jediný most přes řeku Moravu. To dopravně odtrhlo východ od západu města.

Stavbu dvou kruhových objezdů v centru Veselí v příštích třech týdnech překonají jen pěší, řidiči musí na dlouhé objížďky. O uzavírce se přitom dozvěděli teprve minulý čtvrtek.

Kruhové objezdy ve Veselí nad Moravou
Zdroj: ČT24

„Až v průběhu minulého týdne totiž vypršela lhůta pro stanovení dopravního značení. Jinými slovy, my jsme se to dozvěděli právě až ve čtvrtek a okamžitě jsme informovali obyvatele“ vysvětlil starosta města Petr Kolář (TOP 09 Společně pro Veselí).

Ve Veselí už z plánů uhnout nemohli, na stavbu čekali třicet let, teď ji musí čtrnáct měsíců strpět. Dílčí zlepšení nastane za tři týdny, dopravu kolem obchodů bude řídit semafor.

Ve Zlíně se sešly uzavírky tři

Velké dopravní trable zažívá i Zlín. K ucpání centra města stačilo frézování jednoho pruhu Štefánikovy ulice. Navíc ve Zlíně se ve stejný čas potkaly rovnou tři uzavírky. Ve městě tak doprava prakticky zkolabovala.

Uzavírky ve Zlíně
Zdroj: ČT24

Na rozdíl od Veselí potrvají omezení ve Zlíně jen několik měsíců. Pro krajské město i to ale bude znamenat velký problém. Veškerý tranzit musí přes jeho centrum, obchvat Zlína je nesplněným snem už mnoha generací.