Brněnský registr řidičů začal fungovat v omezeném režimu. Minulý týden ho zavřela karanténa

Zatím jen v omezeném režimu a pouze pro ty, co už měli rezervovaný termín on-line, se znovu otevřel registr řidičů na brněnském magistrátu. Kvůli vysokému počtu zaměstnanců v karanténě byl úřad uzavřený od minulé středy. Kdy se provoz obnoví úplně, ještě není jasné. S covidem-19 už se magistrát potýkal na všech pracovištích, žádná jiná ale zatím zavírat nemusel.

V omezeném počtu fungují i přepážky, z deseti je jich otevřených pět. „Dnes přišla do práce zhruba čtvrtina zaměstnanců. Ti byli ráno testováni a testy dopadly dobře. Z toho důvodu můžeme otevřít aspoň polovinu přepážek,“ řekl mluvčí Magistrátu města Brna Filip Poňuchálek.

O svůj termín přišlo od středy zhruba čtyři sta klientů. Nové pro ně zatím vypsané nejsou. Provoz v dalších dnech je stále s otazníkem, tři čtvrtiny zaměstnanců totiž zůstávají v karanténě nebo doma s dětmi. „U této agendy, tedy řidičáku, je zrušena územní příslušnost. To znamená, že si lidé můžou zažádat, případně vyzvednout doklady i v obcích s rozšířenou působností v okolí Brna,“ vysvětlil Poňuchálek. O deset měsíců se prodlužuje i platnost řidičských průkazů prošlých v době od loňského září.

V lepší situaci je například Finanční úřad pro Jihomoravský kraj. V izolaci nebo karanténě má aktuálně zhruba tři procenta zaměstnanců. „Bavíme se o nějakých desítkách zaměstnanců, takže není to žádná katastrofa. Samozřejmě se snažíme a dodržujeme všechna vládní opatření, ať už je to rozdělení zaměstnanců na samostatné skupiny, minimalizace kontaktů mezi nimi, minimalizace kontaktu s veřejností,“ vysvětlil mluvčí úřadu Filip Stančík. Nejmenší pracoviště ve Slavkově či Bučovicích jsou ovšem uzavřená úplně.