Při požáru bytového domu v Moravském Berouně na Olomoucku zemřel jeden člověk

Při rozsáhlém požáru bytového domu v Moravském Berouně na Olomoucku ve čtvrtek večer zemřel jeden člověk. Z hořící budovy uteklo do bezpečí 17 lidí. Požár zničil střechu domu a v horním patře se v bytech propadly stropy, řekl mluvčí hasičů Zdeněk Hošák. Oheň podle policie způsobil škodu za několik milionů korun. Okolnosti nočního požáru budou zjišťovat vyšetřovatelé hasičů a policie.

„V průběhu dohašovacích prací v troskách půdního prostoru nalezli hasiči ostatky lidského těla,“ uvedl Hošák. Podle něj jde zřejmě o člověka, který byl v době požáru ve zborcené části budovy.

Policejní mluvčí Petra Vaňharová řekla, že na půdě bytového domu podle jeho obyvatel občas přespával místní bezdomovec. „Přítomnost muže v hořícím domě však nedokázali přesně určit. V průběhu zásahu nalezli hasiči v troskách půdního prostoru ohořelé pozůstatky lidského těla,“ uvedla.

Požár střechy bytového domu v Moravském Berouně byl hasičům nahlášen ve čtvrtek po 21:00. Oheň zachvátil plochu 10 krát 30 metrů. „Před příjezdem prvních jednotek se obyvatelé samostatně evakuovali, hasiči poté provedli celkový průzkum v bytech,“ uvedl Hošák.

Požár likvidovaly jednotky hasičů z Olomouckého a Moravskoslezského kraje. Hasiči zasahovali v dýchacích přístrojích a k dispozici měli výškovou techniku. „Ve spolupráci se zástupci města jsme 17 osobám zajistili náhradní ubytování. Zásah pokračoval až do brzkých ranních hodin,“ dodal Hošák.