Hasiči zlikvidovali požár haly na Břeclavsku, škoda zřejmě nepřesáhne 10 milionů

Hasiči v sobotu po poledni dohasili požár skladovací haly v Pouzdřanech na Břeclavsku, který likvidovali od pátečního večera. Mluvčí jihomoravských hasičů Jaroslav Mikoška odhadl, že škoda zřejmě nepřekročí deset milionů korun. Příčinou požáru se zabývají vyšetřovatelé, její stanovení by podle Mikošky mohlo trvat několik týdnů.

Tři jednotky kontrolovaly požářiště a prolévaly skrytá ohniska. „Na místě jsou vyšetřovatelé. Ve 12:30 byl požár zlikvidovaný. Na místo budou ještě dohlížet dobrovolní hasiči,“ popsal Mikoška s tím, že budova je kompletně zničená. Doplnil, že v hale nebyly nebezpečné látky. „Ale byla tam například svářecí souprava nebo tlakové láhve. Nic z toho nevybuchlo,“ konstatoval.

Požár vypukl v pátek. Hasiči kvůli tomu vyhlásili třetí stupeň požárního poplachu, tedy druhý nejvyšší, což znamená zasažení většího areálu a nasazení velkého počtu jednotek. Na místě bylo přes 20 jednotek a přes 120 hasičů. Jeden dobrovolný hasič se poranil, nebylo ale nutné lékařské ošetření, doplnil Mikoška.