Dvě mrtvá těla v Břeclavi. Policie prověřuje možnost vraždy, prosí veřejnost o pomoc

Policisté našli v rodinném domě v břeclavské Šilingrově ulici dvě těla, mrtvými jsou muž a žena. Podle policejního mluvčího Pavla Švába dosavadní zjištění nasvědčují tomu, že se na jejich úmrtí mohl podílet někdo další, a kriminalisté prověřují i možnost vraždy.

Mrtvá těla našli policisté podle jejich mluvčího Pavla Švába v úterý. Na místě byla i záchranná služba. „Vyslali jsme tam posádku s lékařem. U dvou osob konstatoval smrt. Na místě jsme se ještě postarali o mladého muže. Převezli jsme jej do břeclavské nemocnice,“ uvedla bez podrobností mluvčí záchranné služby Michaela Bothová.

Dvojice důchodového věku byla nalezena v rodinném domě ubodaná. Dům není daleko od řeky, k níž se aktuálně podle informací z místa sjely policejní vozy speciálních pořádkových jednotek. Policisté hledají na břehu Dyje i na dně řeky vražednou zbraň. „Hledáme předměty, které by mohly mít s událostí souvislost,“ řekl policejní mluvčí Pavel Šváb.

Domek, ve kterém mrtvé našli, policisté zapečetili a nyní vyslýchají sousedy a další svědky. Také vyzvali veřejnost, která si případně všimla podezřelé osoby v Šilingrově ulici mezi pondělními 20:00 a úterními 14:00, ať se ozve policii na linku 158.