Při výbuchu plynu v Karviné byl zraněn jeden člověk. Z domu se muselo evakuovat dvanáct lidí

V úterý odpoledne v jednom z bytů činžovního domu v Karviné vybuchl plyn. Jeden člověk byl při explozi zraněn, není však v ohrožení života. Policie evakuovala dvanáct lidí. Statik zjistil, že objekt ve vlastnictví společnosti Residomo není narušen, a lidé se tak mohou vrátit do svých domovů. Potvrdilo to vedení města i policie.

K výbuchu plynu v bytě v Karviné-Novém Městě došlo okolo 14:30. „Jeden člověk utrpěl zranění. Není ale v ohrožení života,“ řekl mluvčí moravskoslezské policie Petr Směták. „Zranění utrpěl šestapadesátiletý muž. Jedná se o lehčí poranění hlavy a hrudníku,“ upřesnil mluvčí moravskoslezských záchranářů Lukáš Humpl. Zdravotníci ošetřili i ženu a muže ve středním věku, kteří utrpěli psychický otřes. 

„Lidé už se vrací do svých bytů. Statika narušena nebyla, ještě se například kontroluje, zda svítí světla nebo nejsou poškozeny dveře,“ řekla mluvčí společnosti Residomo Kateřina Piechowicz. Podle ní by firma vzniklé škody mohla vyčíslit během následujících dní.

K příčině výbuchu v bytovém domě se zatím policie nechce vyjadřovat. Policejní mluvčí uvedl, že okolnosti výbuchu vyšetřovatelé stále prověřují.