ArcelorMittal zjišťuje, co způsobilo požár v třídírně. Hasiči jej likvidovali dvě a půl hodiny

Požár, který v úterý večer zachvátil hutní podnik ArcelorMittal Ostrava, nebude mít podle mluvčí firmy vliv na další výrobu. Do ovzduší prý neunikly žádné nebezpečné látky. Hořelo na dvou dopravníkových pásech třídírny v severní části aglomerace, tedy v provozu, kde se spékáním surovin připravuje vsázka do vysoké pece. Při požáru nebyl nikdo zraněn.

Požár vypukl okolo sedmé večer a samotný zásah hasičů trval skoro dvě a půl hodiny.  „Nedošlo k úniku nebezpečných látek a měřicí stanice v okolí podniku nezaznamenaly zhoršení kvality ovzduší,“ řekla mluvčí společnosti Barbora Černá Dvořáková.

Kouř bylo vidět i desítky kilometrů daleko
Zdroj: Facebook/Denis Krajča

Hustý černý kouř, který se valil z areálu ostravské huti, bylo vidět i několik desítek kilometrů daleko. Vedení společnosti ArcelorMittal Ostrava zatím neví, co požár způsobilo, škodu ještě vyšetřovatelé nevyčíslili. 

Na místě zasahovalo sedm jednotek profesionálních i dobrovolných hasičů včetně podnikového hasičského sboru.

ArcelorMittal Ostrava vyrábí ocel pro stavebnictví a strojírenství, kromě českého trhu dodává své výrobky do více než čtyřiceti zemí. Ročně vyrábí více než dva miliony tun oceli, je největším výrobcem silničních svodidel a trubek v Česku. Má i s dceřinými společnostmi 6500 zaměstnanců.