Průjezd Přerovem bude ještě složitější. Dělníci začnou pracovat i v okolí Tyršova mostu

Přerov, který se už roky potýká s přetíženou dopravou, čeká další dlouhodobá uzavírka. Čtvrt roku budou dělníci pracovat na opravě kanalizace v ulicích Brabansko a Za Mlýnem nedaleko Tyršova mostu. V polovině března se přitom úplně uzavřela ulice Polní kvůli stavbě mimoúrovňového křížení s železnicí.

Po dobu prací, které budou probíhat od pondělí 15. dubna do 9. července, musí řidiči jezdit po objížďkách. „V současné době je silnice na Brabansku uzavřena kvůli pracím částečně, od poloviny dubna bude třeba ji zavřít úplně,“ řekl radní pro dopravu Tomáš Navrátil (ANO). 

Následně řidiči nebudou moci pokračovat na křižovatku v ulici Brabansko a dále na Malou Dlážku a do ulice Za Mlýnem. Dělníci tam budou pracovat na opravě kanalizačního sběrače. 

Objížďky pro auta i MHD

Od začátku června po dobu dvou týdnů nebude průjezdný úsek od pivnice Mlýn až po odbočku do ulice Bezručova. V polovině června se pak úplně uzavře úsek mezi restauracemi Labuť a Kormorán. 

Řidiči budou muset volit objízdnou trasu přes Osmek, Velkou Dlážku a nábřeží Lukaštíka, a to obousměrně.
Michal Zácha
náměstek přerovského primátora

Rekonstrukce omezí i zdejší MHD. Autobusové linky číslo 104, 106, 111 a 114 nebudou po dobu oprav obsluhovat zastávku Sokolovna a jezdit budou ze zastávky Kopaniny přes Osmek, k Zemědělské škole a zpět. Podle Jitky Kočicové z přerovského magistrátu se na svou trasu vrátí až na Velké Dlážce.

 Pro řidiče z Přerova jde za krátkou dobu už o druhé omezení v dopravě. V březnu tam uzavřeli ulici Polní, kvůli stavbě nové mimoúrovňové křižovatky. Díky odklonu kamionů z města se ale zatím daří situaci zvládat. 

Přerov souběžně už dlouho čeká na dopravní řešení, které z města nadměrnou dopravu zcela odkloní. Pomoci má nejenom dostavba posledního úseku dálnice D1 mezi Přerovem a Říkovicemi, ale také takzvaný průpich městem, který se začal stavět minulý rok.