Tam v korunách, se člověku dech zatají i v Krkonoších

Mezi turisty oblíbená Stezka korunami stromů vyroste po jihočeském Lipně také v Krkonoších. V současnosti se začíná stavět na okraji Janských Lázní. Jde o společný projekt Akademie adrenalinových zážitků s Krkonošským národním parkem.

„Jedná se o významnou investici na území národního parku. Podobné projekty realizují v posledních letech nejvýznamnější západoevropské přírodní národní parky,“ uvedla ve svém vyjádření Akademie adrenalinových zážitků.

Akademie v posledních letech se svým německým partnerem uskutečnila několik úspěšných projektů v Německu. Jde například o Stezku v korunách stromů na německém ostrově Rujána. U městečka Binz ve spolupráci s národním parkem Jasmund vyrostla nejen stezka, ale i vzdělávací a návštěvnické centrum.

Stezku korunami stromů v Lipně nad Vltavou na Českokrumlovsku, která oslavila čtvrté výročí existence, navštívilo od jejího vzniku přes 1,3 milionu turistů. Jde o jednu z nejvyhledávanějších atrakcí v Jihočeském kraji. Návštěvnost je srovnatelná například s českokrumlovským zámkem, který si ročně prohlédne zhruba 400 tisíc lidí.

  • Stezka korunami stromů nabízí návštěvníkům výhled až ze čtyřicetimetrové výšky. Trasa vede ve špičkách vzrostlých dřevin u lipenského jezera a měří 675 metrů. Její vybudování přišlo na 62 milionů korun. Na konci stezky mohou návštěvníci sjet na zem po točivém tobogánu dlouhém 52 metrů.