Policie: Ničivý požár v Alojzově někdo úmyslně založil

Alojzov (Prostějovsko) – Jeden z nejničivějších požárů, které v posledních letech vypukly v Olomouckém kraji, někdo úmyslně založil. Vyplývá to z výsledku vyšetřování požáru haly na výrobu plastových trubek a zahradních stolů v Alojzově na Prostějovsku. Po pachateli policisté stále pátrají.

Poničenou halu firmy Elmo-plast v Alojzově prozkoumali hasičští vyšetřovatelé, kteří ohledali nákladní auta, jež ve výrobně shořela, a pomocí výškové techniky pořídili snímky objektu. Případ potom předali policii. „Dostali jsme výsledky expertiz, které nám potvrdily úmyslné zapálení ze dvou ohnisek. V současné době se pracuje na dalších expertizách, čekáme na jejich výsledky. Kdo je pachatelem, i okolnosti případu jsou stále v šetření,“ uvedl policejní mluvčí Josef Bednařík.

Požár vypukl loni 27. prosince, v hale shořela výrobní technologie a dva nákladní automobily. Hasiči z haly vynesli také dvě propanbutanové láhve a ochlazovali okolí – v sousedství výrobny stojí dvě velká sila, skladové a administrativní budovy. Při požáru nikdo neutrpěl zranění, díky příznivým povětrnostním podmínkám nemuseli být obyvatelé Alojzova evakuováni. Škoda nakonec dosáhla 80 milionů korun.

Společnost, které zničená hala patřila, oznámila, že v Alojzově postaví novou, výroba v ní by měla začít do konce roku.